Lamper-sort-hvid-nordicjap

Grafiske lamper

Lamper er gode til at bringe en nordisk-japansk stemning ind i boligindretningen. Der er mange bud på asiatisk-inspirerede lamper, så jeg har udvalgt en række flotte og formfuldendte lamper, der passer ind i den grafiske nordisk/japanske nordicjap-stil.

Lucca

Den lille lanterne kan bringe japansk stemning ind i stuen, på altanen eller i haven. Lampen er designet af Space Copenhagen i 2020, og den kan stilles eller hænges op i et træ, hvor den lille lygte vil lyse i op i 12 timer, hvorefter den skal genoplades igen.

‘Lucca SC51’, h 28 x dia 16 cm. &Tradition.


Milford

Den lille bordlampe har opalhvidt glas og en fin rillet overflade, hvor lyset skinner stemningsfuldt igennem. Den lille dekorationslampe står fint på et bord eller i en bogreol.

‘Milford’, h 20 x dia 20 cm. Nordlux.


Akari

Vi kommer ikke udenom Akari-lampen, der er designet af den japansk-amerikanske designer Isamu Noguchi i 1951. Lampen indgår i en serie traditionelt håndlavede washi papirslamper, der er fremstillet af japanske kunsthåndværkere.

‘Akari 3AD’, h 56 x dia 25 cm. Vitra.


Formakami

Loftlampen ‘Formakami JH5’ er designet af Jaime Hayon i 2015 og den består af en serie i tre størrelser, som alle er håndlavede i rispapir og har detaljer i sortmalet egetræ.

‘Formakami JH3’, h 65 x dia 45 cm. &Tradition.
‘Formakami JH5’, h 67 x dia 70 cm. &Tradition.


Knit-Wit lampen fra Made By Hand er endnu en stemningsfuld lampe i den nordiske-japanske stil. Den har jeg skrevet om i dette blogindlæg.

Join NordicJap >