Japanese crane, a pictorial symbol of a long life

Symbolik: Tranen

Japanske symboler:

Tranen er i Japan et billedligt symbol på et langt liv. En søgen efter et langt liv og lykke, skabte i Fjernøsten, og i de tidlige kinesiske civilisationer, behovet for et symbol på dette håb og denne målsætning.

Skildpadden, tranen og hjorten, synes at leve et langt og lykkeligt liv og blev således symbolerne på dette håb. Tranen blev symbol på et langt og lykkeligt liv og tillige et symbol på årvågenhed, da fuglen blev anvendt af japanske bønder, til at vogte over deres fjerkræ og fisk. Japanske familier ærede tranen, for at bringe dem held og lykke og for dens mod og opmærksomhed.

De store langbenede og -halsede majestætiske fugle, er et yndet motiv i kinesisk og japansk billedkunst. Tranen bliver afbilledet i genstande og givet væk som bryllupsgave. De er afbilledet på murene i templer og huse, for at symbolisere det lange lykkelige liv.

Den rødkronede trane er Japans nationalfugl og en gammel japansk legende lover, at enhver, der folder tusind origami traner, vil få et ønske opfyldt af guderne.

Join NordicJap >